Uncategorized

Muizenplaag

Een muizenplaag kan alleen tot stand komen als muizen voldoende voedsel en ruimte krijgen om zich te ontwikkelen.

Een muizenplaag kan alleen tot stand komen als muizen voldoende voedsel en ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Om een muizenplaag te bestrijden is het dus noodzakelijk om hun ideale leefomgeving te verstoren. Denk hierbij onder andere aan hygiëne. Als er geen voedsel, nestmateriaal, beschutting, etc. aanwezig is, zal de muis zich hier niet zo snel thuis gaan voelen.

Een huismuis wordt gemiddeld 1 jaar. Ze zijn na twee maanden geslachtsrijp en hebben een draagtijd van 3 weken. Een wijfje heeft 6 tot 10 worpen van 5 tot 6 jongen! Een beetje last van muizen kan dus zo ontaarden in een ware muizenplaag!

Muizen kunnen ziektekiemen verspreiden, voedselvoorraden bevuilen, knaagschade veroorzaken en rust verstoren.

Om een muizenplaag goed te bestrijden zijn er een aantal stappen die gezet dienen te worden.
Lees hiervoor het document ‘muizen bestrijden’.

 

 

Een muizenplaag kan alleen tot stand komen als muizen voldoende voedsel en ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Om een muizenplaag te bestrijden is het dus noodzakelijk om hun ideale leefomgeving te verstoren. Denk hierbij aan hygiëne. Als er geen voedsel, nestmateriaal, beschutting, aanwezig is zal de muis zich hier niet zo snel thuis gaan voelen.

 

Een huismuis wordt gemiddeld 1 jaar. Ze zijn na twee maanden geslachtsrijp en hebben een draagtijd van 3 weken. Een wijfje heeft 6 tot 10 worpen van 5 tot 6 jongen! Last van een paar muizen? Pas op dit kan zich snel ontaarden in een ware muizenplaag!

 

Niet goed voor uw gezondheid, want muizen verspreiden ziektekiemen. Ook knaagschade aan meubels en elektronische apparaten is een veelvoorkomend ongemak. Bovendien bevuilen muizen voedselvoorraden en verstoren uw rust.

 

Denkt u last te hebben van een muizenplaag? Gebruik een elektrische muizenval om de plaag snel en effectief in de kiem te smoren. Diervriendelijk en 100% effectief!