Uncategorized

Traditionele muizenval versus elektrische muizenval

Aan het gebruik van de traditionele muizenval kleven een aantal nadelen. Sinds de komst van de elektrische muizenval is er een beter alternatief om muizen te bestrijden.

Aan het gebruik van de traditionele muizenval kleven een aantal nadelen. Allereerst moet de klem moet zo gezet worden dat de muis meteen een fatale klap krijgt. In de praktijk zien we nogal eens dat dit niet altijd het geval is, zodat het beestje nogal lijd alvorens het dood gaat. Men vindt pootjes, staartjes of nog levende muizen terug in de val. Door de val op de juiste manier te plaatsen, zou dit probleem al grotendeels verholpen zijn. Een ander nadeel is dat je lokmiddel niet vers blijft, waardoor de muizen aan je klem voorbij gaan. Gebruik als lokmiddel geen kaas, maar liever een oliehoudend, vetter product zoals bijvoorbeeld pindakaas of een professionele lokstof. Nog een nadeel van de traditionele muizenval is het feit dat als er een muis gevangen is, deze klem uitgewerkt is en dus niet nogmaals een muis  kan wegvangen. Bij deze manier van muizen bestrijden, moet men ook rekening houden met de omgeving, denk hierbij aan kinderen en huisdieren .Sinds de komst van de elektrische muizenval is er een beter alternatief.

De elektrische muizenval, ook wel elektronische muizenval genoemd, werkt op batterijen, zonder gif, is humaan, kindvriendelijk en 100% effectief. De muis kan maar op één manier de elektrocutieval (met lokstof) binnen gaan. Als deze eenmaal binnen is, loopt hij over een metalen plaatje en krijgt onmiddellijk een dodelijke schok. Deze wordt opgewekt door middel van vier batterijen. Deze normale batterijen hebben een capaciteit om meer dan 100 muizen te kunnen doden . Door de snelle werking lijdt de muis niet onnodig en kan deze ook niet ontsnappen. Op de val zit een beveiliging, zodat er geen gevaar is voor kinderen. In Nederland zijn er nu drie verschillende elektrische muizenvallen op de markt. De single kill (vangt 1 muis per setting), de multi kill (kan tot 10 muizen per setting vangen, dmv een uniek opvangsysteem) en de elektrische rattenval (deze kan ook muizen bestrijden).