Een elektrische muizenval biedt een aantal voordelen ten opzichte van traditionele manieren van muizenbestrijding, zoals een klapval of muizengif.

De muis lijdt minder pijn.

Bij een traditionele muizenval (klapval) moet de klem moet zo gezet worden dat de muis meteen een fatale klap krijgt. In de praktijk is dit niet altijd het geval. Het beestje lijdt dan onnodig pijn voordat het dood gaat. Je kunt dan pootjes, staartjes of nog levende muizen vinden in de val. Een ander nadeel is dat je lokmiddel niet vers blijft. Daardoor gaan de muizen aan je klem voorbij. Een derde nadeel van de traditionele muizenval is dat als er een muis gevangen is, de klem uitgewerkt is en dus niet nogmaals een muis kan vangen. Tenslotte moet je rekening houden met kinderen en huisdieren. Je wil niet dat zij een muizenval tegen komen. Een elektrische muizenval is een beter alternatief.

Hoe werkt een elektrische muizenval?

De elektrische muizenval werkt op batterijen, zonder gif, doodt muizen snel en is veilig voor kind en huisdier. De muis kan maar op één manier de elektrische muizenval binnengaan. Als de muis in de muizenval is, loopt hij over een metalen plaatje en krijgt onmiddellijk een dodelijke schok. Deze wordt opgewekt door middel van vier batterijen. Door de snelle werking lijdt de muis niet onnodig en kan deze ook niet ontsnappen. Op de val zit een beveiliging, zodat er geen gevaar is voor kinderen en huisdieren. In Nederland zijn er nu drie verschillende elektrische muizenvallen op de markt. De single kill (deze moet bij elke vangst geleegd worden), de multi kill (deze kan maximaal 10 muizen opvangen in het opvangsysteem) en de elektrische rattenval (deze kan ook muizen bestrijden).