Uncategorized

Hoe kan je een muizenval het beste gebruiken?

Je hebt last van muizen en inmiddels een (elektrische) muizenval gekocht. De strijd is begonnen, tijd om deze knaagdiertjes voorgoed uit je huis te verbannen. Hoe kan je nu het beste te werk gaan? Hoe “zet”  je eigenlijk een muizenval?  

Wat stop je in een muizenval?

We kennen eigenlijk allemaal het plaatje van de muizenval met het blokje kaas. In kinderprogramma’s op televisie, in plaatjes in kinderboeken, de muis wordt altijd afgebeeld met een blokje kaas. Wellicht denken de meesten van ons daarom dat kaas het beste lokkertje is om deze muis in de val te lokken.  Maar is dit eigenlijk wel zo?

Er is niet één product wat standaard het beste werkt. Kaas kan, maar de muis is pas echt dol op pindakaas.  Een klein beetje pindakaas op de rand van de elektrische muizenval, en je hebt de muis zo te pakken! Daarnaast blijft pindakaas ook lang goed, dus hoef je niet bang te zijn voor schimmels wanneer je de val een tijd hebt staan. Heb je geen pindakaas in huis? Dan kan je het ook met chocolade proberen. Muizen zijn daar doorgaans ook dol op, en geef ze eens ongelijk ;-).

Wil je liever geen etenswaren “bloot” leggen in verband met ander ongedierte? Dan is deze lokstof of lokbrok ook een erg goed alternatief. De stof is zo gemaakt, dat hij zeer aantrekkelijk is voor muizen (en ratten), zelfs voor de kieskeurige muis! Daarnaast is deze lokstof zonder toegevoegde giftige stoffen.

Beste plek voor de muizenval

Je hebt inmiddels de val neergezet, 2 weken later.. nog geen muis gevangen. Wat gaat er mis?
We denken er niet zo snel aan, maar minstens zo belangrijk als het lokaas in de muizenval, is de plaats waar je deze val neerzet.  Zet je de val midden in een ruimte, dan is de kans maar klein dat je het kleine beestje te pakken krijgt. De beste plek om de muizenval neer te zetten,  is tegen de rand en zo dicht mogelijk bij de muur. Muizen lopen namelijk altijd langs de randen.  De kans dat je een muis vangt wanneer je de val tegen de muur zet is daarom het grootst.
Uiteraard spreekt het voor zich dat een muizenval gezet moet worden in de ruimte waar duidelijk muizen aanwezig zijn.

Vragen of hulp nodig bij het vangen van je muis? Neem dan gerust contact met ons op!