Uncategorized

Muizen vangen: van frustratie tot obsessie

Heb je last van muizen, of last van muizen gehad, dan herken je misschien ook hoe dit van een “probleempje” kan uitgroeien tot een zeer groot probleem. Een probleem waar je slapeloze nachten van krijgt. Waarbij je niet meer rustig ’s avonds op de bank kunt zitten, omdat je van elk klein geluidje schrikt. Misschien een troost: je bent niet de enige, en ik neem je graag mee in mijn verhaal. 

Een gastblog van een tevreden klant!

Hoe het allemaal begon

Alweer een tijdje geleden, maar ik weet het nog goed, begonnen mijn problemen met muizen. ’s Avonds zat ik op de bank, en ik had het idee dat ik aan de linkerkant van de woonkamer iets zag bewegen. Eerst dacht ik nog dat het misschien de flikkering van de televisie was, of de lichten van een voorbijrijdende auto, maar bij de derde “beweging” kon ik er niet meer onderuit: ik was niet alleen.

Ik ben niet heel bang aangelegd, dus in het begin deed een muisje mij ook niet zo veel. Het is een onprettig gevoel dat er een muis in je huis rondloopt, maar heel zwaar tilde ik er niet aan. Ik kocht voor €2 euro een muizenvalletje in de stad (zo’n traditionele) en zette hem klaar met een blokje kaas. Naar bed en afwachten.

Alle etenswaren in bakken en glazen potten

De dagen erna werd ik elke ochtend wakker met de gedachte: zou het? Het tegendeel was waar. Het blokje kaas deed deze muis niks, en in plaats daarvan zag ik dat hij flink tekeer was gegaan in mijn voorraadkast. Je begrijpt dat ik al lichtelijk gefrustreerd begon te raken. Tijd voor grotere maatregelen.

Alle etenswaren stopte ik vanaf nu in bakken en glazen potten. Ik haalde zelfs speciaal bij de blokker nieuwe voorraadpotten en van die grote bakken die je kan afsluiten, zodat ik zeker wist dat alles wat aangeknaagd kon worden goed verborgen was. Inmiddels al iets meer geld kwijt dan de €2,- euro voor het valletje begrijp je wel.

Slimme muis

Van geïrriteerd naar compleet gefrustreerd

Ik ging met een goed gevoel naar bed, “daar heb ik je, nu kun je niks meer eten en ga je weg” dacht ik nog. Niks eetbaars meer, dan heeft hij hier niks meer te zoeken, toch? Het tegendeel was waar. De volgende ochtend kwam ik beneden, en ontdekte ik een nog veel groter probleem: aangeknaagde plinten. Zonder gein. Geen pak crackers of macaroni, maar plinten. Dure plinten met de muizenkeuteltjes er naast. Ik ging compleet over de rooie.

Als je alle etenswaren hebt verborgen, alle kruimels hebt opgezogen, een valletje hebt staan en de muis krijgt het voor elkaar aan je plinten te beginnen, dan krijg je een behoorlijk machteloos gevoel. Hoe kom ik van deze muis af? Inmiddels vielen muizen mij ook lastig in mijn slaap, tijdens mijn dromen. Overdag Googelde ik me suf om een manier te vinden om deze muis te vangen. Ervaringen lezen van mensen, pindakaas in het traditionele valletje, een kat door de woning laten lopen (ja heus, ik heb het geprobeerd!), gaten dichten waar ik ze kon vinden,  het hielp allemaal niks.

Elektrische muizenval, mijn kleine wonder!

Tijdens mijn zoektocht op internet, stuitte ik vanzelf op elektrischemuizenval.com. Ik zocht ervaringen met deze elektrische muizenval en werd steeds enthousiaster. Een elektrische muizenval is duurder dan een klapvalletje van €2 euro, maar inmiddels was ik al een stuk mee geld kwijt aan de oplossingen en mogelijkheden die ik bedacht en gevonden had. Ik nam contact op met de eigenaar, stelde mijn vragen en deed mijn bestelling. Hij bood zelfs aan om langs te komen, wanneer ik de muis zelfs met elektrische muizenval niet zou vangen, top service!

Je raadt het al, ik zette de val, deed er pindakaas in en het duurde 2 dagen… en de muis was gevangen! Ik denk niet dat ik eerder in mijn leven zo blij ben geweest. Oké, het klinkt wellicht wat overdreven, maar deze muis was echt een ware obsessie geworden.

Hoewel ik hoop dat je je niet herkent in mijn verhaal maar doe je dit toch, dan kan ik je een elektrische muizenval van harte aanbevelen!

 

Groetjes,

Cynthia Jansen

 

 Bron foto: http://www.nldata.nl/