Uncategorized

De beste elektrische muizenval is duurzaam?

De laatste jaren wordt duurzaam- en milieuvriendelijkheid steeds belangrijker. En dat is ook niet gek, we willen immers dan onze kinderen, klein kinderen en achter klein kinderen net zo prettig op deze aarde kunnen leven als wij. Wij dragen daar natuurlijk ook graag een klein steentje aan bij!

Elektrische muizenval: wegwerpbatterij of oplaadbare batterij?

Als je al een elektrische muizenval of rattenval in je bezit hebt, dan weet je dat deze werkt op batterijen. Batterijen zijn niet het allerbeste voor het milieu, maar je kunt hier wel de beste keuze in maken. Welke batterijen je er in stopt (wegwerp of oplaadbaar), kun je namelijk helemaal zelf beslissen.

Onze voorkeur? Die gaat uit naar oplaadbare batterijen. Batterijen bevatten namelijk veel schadelijke stoffen voor het milieu, Dat is ook de reden dat we ze niet gewoon in de prullenbak mogen gooien, maar ze bij het klein chemisch afval horen.  Daarnaast kost het ook flink wat energie om ze te produceren.

Het opladen van een oplaadbare batterij kost 0,4 cent per keer, dus op de lange termijn is het ook een stuk goedkoper dan een wegwerpbatterij! Gelukkig verbruikt onze elektrische muizenval maar weinig energie, waardoor de batterijen erg lang mee gaan en je niet continu je oplaadbare batterijen aan de oplader hoeft te leggen.

Elektrische muizenval met adapter een stapje dichter bij milieuvriendelijk

Omdat we ook graag een steentje bijdragen aan duurzaam- en milieuvriendelijkheid, zijn we gaan kijken naar een nieuw product in ons assortiment. Een product dat duurzamer is en meer milieuvriendelijk. Deze hebben we gevonden inmiddels vind je hem in ons assortiment!

De elektrocutie muizen- en rattenval met adapter!

Elektrische muizenval en rattenval met adapter

Kan de “gewone” elektrische muizenval met batterijen dan uit ons assortiment?  Waarom gebruiken we dan nog batterijen hoor ik je denken? Tja, omdat de elektrische muizenval op verschillende plekken in je huis, horecagelegenheid of kantoor gebruikt wordt. De meeste mensen hebben bijvoorbeeld geen stopcontact in de kelder of in het plafond. Daarnaast kan de val het beste tegen een muur dicht bij de plek waar de muis doorheen komt gezet worden (dit lees je overigens hier).

Welke elektrische muizenval je het beste kunt kiezen, hangt daarom af van jouw situatie. Vraag ons gerust om meer informatie voordat je je aankoop doet!

Als laatste geven we jullie nog een kleine waarschuwing voor deze zomer:

De zomer is begonnen, buiten begint het behoorlijk heet te worden. De barbecue staat weer geregeld aan (het liefst elk weekend) en er wordt veelal buiten gegeten. Handig, hoef je ook niet te stofzuigen, scheelt weer tijd. Maar let op: muizen en ratten houden van restafval, ook in je tuin, ook in de zomer!