Uncategorized

Last van muizen

Je staat ’s morgens op en loopt naar de keuken om je ontbijt klaar te maken. Op het moment dat je de keukenkast opentrekt zie je het gelijk: er is geknaagd aan je crackers en boterhammen… er is een muis langs geweest!

Nu is een muis maar een klein beestje, maar het hebben van muizen in je huis  kan erg vervelend zijn. Eén kleine muis, wordt al snel een nest en voor je het weet, knaagt er een hele muizenplaag aan je plinten.  Muizen eten de hele dag door kleine beetjes, waardoor er aan verschillende etenswaren in je huis geknaagd kan zijn, zonde!  Daarnaast laten ze overal hun uitwerpselen achter, je moet dus niet raar staan te kijken als je muizenkeutels onder de kussens van je bank vindt.

Schadelijk voor gezondheid

Behalve dat het erg onsmakelijk is, is het ook gevaarlijk voor je gezondheid én die van je huisdieren.  Muizen dragen parasieten bij zich en besmetten zo je voedselvoorraad. Door een muis (en zijn keutel) kan je onder andere besmet raken met salmonellaleptospirose of het Hanta-virus.

Waar komt de muis voor?

Muizen kunnen in elk huis voor komen, maar komen het meest voor in oude huizen.  Ook als je bijvoorbeeld in een (grote) stad woont of een horecagelegenheid hebt, kan je veel last van muizen hebben. Daarnaast hebben mensen over het algemeen het meest last van muizen in het najaar en de winter. De muis zoekt dan een warme plek op om zich te settelen: jouw huis!

Hoe kom je van muizen af?

Vanaf het moment dat je geconstateerd hebt dat je muizen hebt, wil je er natuurlijk het liefst zo snel mogelijk vanaf. Er zijn verschillende (traditionele) manieren om van een muis af te komen, maar een erg effectieve én snelle methode is de elektrische muizenval. Deze muizenval voorkomt onnodig lijden van de muis en is tevens te hergebruiken. Meer informatie over de werking van deze elektrische muizenval vind je hier.

Het beste is uiteraard om een muizenplaag te voorkomen. In onze volgende blog geven we meer informatie over het voorkomen van muizen.