Uncategorized

Ratten in huis bestrijden: voorkom rattenoverlast!

In 2014 is het aantal mensen dat ziek is geworden door toedoen van ratten en muizen ten opzichte van 2013 verdriedubbeld ! Dit laat zien dat last hebben van ratten in je huis kan resulteren in een serieus probleem voor je gezondheid. Vermoed je last te hebben van een rat? Begin dan gelijk met bestrijden en voorkom rattenoverlast!

Oorzaak stijging van het aantal zieke mensen

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) doen het hele jaar door onderzoek en documenteren daarnaast alle gevallen waarin mensen ziek worden door o.a. ratten. Hierdoor zien ze ook een stijging in 2014 ten opzichte van 2013. Een kleine stijging of daling valt niet op, maar in dit geval is het aantal zieke mensen verdriedubbeld, dat is nogal wat!

Hoe kan het dat dit is verdriedubbeld? De oorzaak hiervan staat niet helemaal vast, en ligt aan meerdere factoren. Een vandie factoren is waarschijnlijk de zachte winter en warme zomer waarmee we te maken gehad hebben. Wie weet hebben we dit jaar weer een zachte winter… het is helaas een factor die wel zelf niet in de hand hebben…

Wil je weten welke ziektes je kunt krijgen van ratten? Die hebben we beschreven in deze eerdere blog! Rattenplaag

Ratten: een serieus probleem in Nederland

Veel mensen hebben wel eens last gehad van muizen, het komt ook vaker voor. Veel mensen denken dat ratten nu vooral nog voorkomen in landen als Thailand. Ooit in Bangkok geweest? Daar zie je de ratten inderdaad langs je voeten “rennen” op straat!

Aan ratten(overlast) hier in Nederland denk je niet zo snel, terwijl die er nog steeds “gewoon” zijn! Ratten komen niet alleen voor in een drukbevolkte stad, maar ook op het platteland kun je er erg veel last van hebben. De laatste tijd is overlast van ratten, en rattenplagen, ook veel in het nieuws. Bijvoorbeeld in wijken in RoosendaalRotterdam, of bijvoorbeeld in Deurne. Het is dus een probleem wat in heel Nederland voorkomt, en daarnaast een probleem wat steeds groter wordt.

Psychologische en materiele schade door rattenplaag

Naast fysieke schade, zoals de ziekte van Weil, het Hantavirus of bijvoorbeeld rattenbeetkoorts, kun je ook psychologische schade én materiele schade ondervinden van ratten.

Het hebben van ratten kan je echt tot wanhoop drijven, zeker wanneer je er niet lijkt te slagen ze te bestrijden. Bestrijden kan overigens effectief met een elektrische rattenval.

Vergis je ook niet in de materiele schade die ratten kunnen veroorzaken. Boeren weten maar al te goed hoe ratten hun gewassen kunnen beschadigen, maar ook in huis kunnen ze flinke schade aanrichten. Bijvoorbeeld door het kapot knagen van kabels (bijvoorbeeld je nét nieuwe TV kabel!).

Ratten in je huis bestrijden, zo doe je dat!

Ik denk dat iedereen die last heeft van ratten, dit zo snel mogelijk wil aanpakken. Het hebben van ongedierte in en rondom je huis is sowieso geen prettig idee. Ratten zijn een serieus gezondheidsrisico, neem dit dus niet met een korreltje zout!
Wil je weten hoe je ratten het beste kunt bestrijden? Lees dan deze blog eens!

Wil je graag hulp bij het bestrijden van je ratten? Dat kan! Neem dan gerust contact  met ons op!