Uncategorized

Muizen bestrijden

Uw muizenprobleem bestrijden? U dient de volgende stappen te ondernemen om van de muizen af te komen:

  •   De situatie in kaart brengen

 

Breng de situatie in kaart. In welke ruimte heeft u last van muizen? En hoe komen ze daar?Vraag uzelf af waarom ze juist deze plek kiezen? Muizen houden bijvoorbeeld van warme plekjes en zijn altijd op zoek naar voedsel. Ga ook na wat de mogelijke schuilplaatsen zijn van de muizen. Denk aan plekjes als achter de koelkast of onder het fornuis.

  •  De muizen geen kans geven uw huis

 

U heeft de situatie in kaart gebracht en kunt beginnen met het bestrijden van de muizen. Verander de situatie en zorg dat het hygiënisch is. Probeer alle gaten af te dichten (wering)! Wist je dat muizen door een opening van slechts 0,5 cm komen?

   

  • Bestrijden van de muizen

 

Als u de leefomgeving veranderd heeft, kunt u overgaan tot het bestrijden van de muizen. U kunt dit op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld met behulp van de traditionele klem, vergiftigd lokaas, vangkooien of de elektrische muizenval. Bij al deze bestrijdingstechnieken is het belangrijk om te weten hoe u hiermee om moet gaan.

 

Hoe moet ik een klem, vangkooi of elektrische muizenval plaatsen? Welke hoeveelheid gif is voldoende om de muizen te bestrijden? Wanneer moet dit ververst worden? Hoeveel voerplaatsen moet ik creëren? Hoeveel klemmen moet ik plaatsen etc. Zorg dat u noteert op welke plekken u de vallen en voerplaatsen hebt gezet. Maak tevens notities van de hoeveelheden en data waarop u het lokaas plaatst.

 

Als u uw probleem onder controle heeft, is het zaak om preventief te blijven werken! Controleer de vallen regelmatig, ververs of verwijder het giftige lokaas en blijf uitkijken naar sporen als uitwerpselen en knaagschade.

 

Wilt u de muizen bestrijden op een diervriendelijke manier? Kies dan voor de elektrische muizenval. Snel en 100% effectief!